måndag 14 mars 2016

Dag 3 - Områden och St Peterskyrkan

Hej Bloggen!

Idag var det arbete ute i områdena hela dagen. Det var en perfekt dag med sol och ca 20 grader. Eleverna i Testaccio började med att besöka kyrkogården för de som inte är födda i Rom och inte katoliker. Där de såg några kända engelska poeters gravar och dessutom baksidan på Pyramiden i Piramide. Sedan bar det av ner till arkitekturskolan för att se om det var några elever på plats en måndag.

Prati-gruppen har varit i full gång med att undersöka områdets Lynch-punkter. Filmmomentet nådde bitvis Guldpalmsnivåer.





I San Lorenzo utnyttjade eleverna lokalbefolkningens kunskaper för att skaffa sig mer information om området. De intervjuade människor på gatan och hittade så småningom till det lokala biblioteket.

Eleverna i E.U.R (Esposizione Universale di Roma) gick runt och undersökte området en gång till innan de åt lunch och fortsatte med filmarbetet.

St Peterskyrkan


Klocka 16.00 träffades vi uppe i ST: Peter kyrka. De som ville gå upp i kupolen missade tyvärr chansen med några minuter. Det var bara Ludvig (lärare i media) som hann göra den bravaden (ca 560 trappsteg) sedan stängde de för de som ville gå i trappan. Vi andra fick ta hissen upp till de sista 320 trappstegen genom kupolen upp till toppen. Där en fantastisk yv över Rom väntade oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar